top of page

7 motive pentru care să alegi o grădiniță online

Actualizată în: 23 apr. 2023

Cu toții am trecut printr-o perioadă dificilă în care ne-am confruntat cu diverse situații cu privire la copii. Cu siguranță nu a fost ușor să se mute întreaga viață socială a copilului în mediul online, să-l conectăm mereu la activități și să-l sprijin. Conform unui studiu efectuat în timpul pandemiei, părinții au oferit un feedback foarte bun educatorilor care au realizat grădinița online. Este oare acesta viitorul? Nu avem de unde să știm cu certitudine, dar trebuie să ne adaptăm noilor situații și norme educative.


De ce grădinița online?

Grădinița online este un suport de consolidare a noțiunilor deja acumulate încă din primii ani de integrare în mediul preșcolar, adică completează, cu alte cuvinte, educația formală primită la grădiniță. Este, de asemenea, un ajutor pentru părinții ce-și lasă copiii în grija bonelor sau bunicilor, fie că sunt nevoiți să lipsească de la grădiniță, fie că aleg varianta de homeschooling. Poate că la noi în țară nu există acest concept american „homeschooling”, pentru că suntem obișnuiți să lăsăm copiii să învețe la școală și eventual acasă să rezolve doar temele.

Grădinița Online reprezintă un suport educativ, care nu numai că susține petrecerea unui timp de calitate în mediul online, ci și susține dezvoltarea personalității copilului. Cu siguranță, fiecare copil este diferit, fiecare copil are un parcurs propriu și un tip de învățare specific de care am ținut cont în crearea unor activități educative cât mai diverse. Dacă, de exemplu, un copil nu manifestă un interes special pentru o activitate, poate trece foarte ușor la următoarea, descoperindu-și astfel înclinațiile și domeniul experiențial care i se potrivește: limbă și comunicare (educarea limbajului), științe (activitate matematică, cunoașterea mediului), om și societate (educație pentru societate, activitate practică), psihomotric (educație fizică), estetic și creativ (muzică, activitate plastică).

Cât de mult timp petreci cu copilul tău?

Cu siguranță, simțiți uneori, așa cum spunea Marin Preda, că „timpul nu mai are răbdare”, în schimb noi suntem cei care ar fi necesar să fim mai răbdători. Trebuie să recunoașteți că este foarte greu, atunci când lucrați de acasă, să umpleți timpul copilului, astfel încât să puteți desfășura toate sarcinile din cadrul job-ului. Chiar dacă grădinița online propune activități de echipă alcătuită din binomul copil-părinte, asta nu înseamnă că preșcolarul nu se poate descurca și singur să participe la activități. Poate fi mai dificil la început, până copilul se obișnuiește cu educatoarea, până ce vă organizați să pregătiți toate materialele și până ce va avea răbdare să participe la activități și singur.

Nu vă descurajați! Copilul, atunci când petrece foarte mult timp acasă, adică în spațiul său identitar, se comportă diferit și poate la început nu va înțelege această idee de „homeschooling”, considerând faptul că nu îi este necesară. În acest caz îi puteți oferi suportul emoțional de care are nevoie și îi puteți explica situația fie ea de ordin medical (copilul este răcit), fie că activitățile se desfășoară în mediul online sau fie că îi dezvoltă cunoștințele acumulate la grădiniță. E important să fiți alături de el, să parcurgeți împreună activitățile educative cu foarte mult entuziasm, să vă distrați și să porniți într-o călătorie amuzantă și pline de învățăminte. Copilului îi va fi apoi ușor să se descurce singur și dvs să vă puteți continua atribuțiile de la serviciu. Asta e minunat, nu-i așa?


Cauți activități educative? Suntem aici!

Am trecut printr-o perioadă dificilă, o perioadă în care copiii au petrecut foarte mult timp în fața micilor ecrane fie că vizionau desene animate sau fie că se jucau online. Ce-ar fi dacă am înlocui acele momente cu activități educative? Soluția aceasta sigur nu a lipsit și a fost gândită de către părinți, dar poate nu au știut cum să utilizeze strategii didactice și asupra căror noțiuni să-și îndrepte atenția.

Grădinița Online vă susține să aplicați această idee, pentru că puteți învăța, odată cu copilul, de la specialiști, fiind alături de el și contribuind la dezvoltarea cognitivă a acestuia. Ea cuprinde un întreg grup specializat, fiind format atât din părinți, cât și din educatori foarte bine instruiți din punct de vedere didactic și pedagogic. De asemenea, activitățile grădiniței online sunt pregătite conform programei școlare și realizate în așa fel încât să stârnească curiozitatea celor mici, dar asta nu înseamnă că se poate înlocui cu o grădiniță clasică. Grădinița online este un tărâm fermecat în care ne întâlnim să învățăm jucându-ne și să ne distrăm cât mai mult. Haideți să pășim entuziasmați într-un mediu online atractiv, colorat, educativ și calitativ.


Ne distrăm împreună!

Grădinița Online e mai mult decât un spațiu digital, unde oferim o serie de idei distractive și activități, e un proiect născut din pasiune, iubire față de copii și față de educație, așa cum spunea Augusto Cury „a fi educator înseamnă a fi un poet al iubirii”. Dacă timpul nu vă permite să fiți alături de copil în cadrul activităților grădiniței online, atunci nu este niciun fel de problemă, pentru că puteți face un program personalizat. După orele de serviciu, de exemplu, accesați platforma și începeți călătoria cognitivă. Cel mai mare avantaj al grădiniței online este acesta, faptul că programul vi-l faceți cum doriți, astfel că și copilul va fi odihnit și se va putea concentra. De asemenea, dacă vedeți că preșcolarul este foarte atras de o activitate desfășurată în timpul săptămânii, o puteți relua împreună de câte ori dorește el. Puteți să-l ajutați să-și dezvolte imaginația inventând împreună o activitate similară.

Dacă sunteți curioși, haideți să călătorim împreună pe diverse tărâmuri, să ne jucăm și să ne minunăm de toate lucrurile noi pe care le vom afla! Distracția e în toi, iar joaca pe săturate!


Care sunt avantajele grădiniței online?

Copilul trebuie să înțeleagă lumea în care trăiește, mecanismele după care se ghidează și să accepte digitalul, deși nu trebuie să-l expunem într-o formă exagerată la el. Grădinița Online poate fi un punct de plecare, întrucât întărește cogniția copilului, îi dezvoltă concentrarea și îi oferă un timp digital de calitate.

Principalele avantaje ale grădiniței online sunt:

  1. stabiliți programului după cum doriți

  2. umpleți timpului copilului cu activități educative pregătite de specialiști în domeniu

  3. puteți să vă ocupați de job

  4. economisiți timp

  5. petreceți timp alături de copil

  6. descoperiți pasiunile copilului

  7. ajutați copilul să consolideze cunoștințele acumulate la grădinița clasică și să se dezvolte normal


Accesul în program se face în baza unui abonament. Aveți la dispoziție 14 zile să testați platforma (valabil pentru abonamentul lunar și anual). Dacă simți că, din orice motiv, acest program nu vi se potrivește, îți vom returna banii investiți înapoi. Vom avea rugămintea să ne răspunzi la câteva întrebări, răspunsul cărora credem noi că ne ajută să înțelegem mai bine nevoile și așteptările părinților.


36 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter și te vom ține la curent cu cele mai recente articole de pe blogul nostru!

Te-ai abonat cu succes!

bottom of page